بلاگ

نایلون چیست و از کجا آمده است؟

نایلون نخستین پلیمر ترکیبی موفق در بازرگانی است. هدف از ساخت نایلون آن بود که چون در دوران جنگ جهانی دوم، ابریشم کمیاب شده بود، نایلون جایگزین ترکیبی ابریشم شود و بتوان چیزهایی را که با ابریشم ساخته می‌شود با این ماده ساخت؛ این ماده در آن دوران در ساخت برخی وسایل نظامی چون چتر نجات، جلقه توپ‌خانه ضدهوایی و تایرهای بسیاری از انواع خودروهای نظامی بکار گرفته شد. نایلون ۶ و نایلون ۶٬۶ مهم‌ترین پلی آمید هستند که در صنعت نساجی و در تولید فرش و موکت نیز کاربرد دارند. از همین رو به معرفی خواص آن‌ها می‌پردازیم.

فرمول ساختار نایلون

نایلون گونه‌ای پلیمر ترکیبی و پلی آمید است که نخستین بار در ۲۸ فوریه ۱۹۳۵ توسط والاس کاروترز در مرکز پژوهش دوپونت ساخته شد. نایلون یکی از پرکاربردترین پلیمرها در عموم است. تکپار (مونومر)هایی که در اثر ترکیب حاوی گروه‌های آمید (CONH-Amides-) می‌باشند تولید پلی آمیدها را کرده و تحت عنوان نایلون (Nylon) شناخته می‌شوند. در ادامه با راهنمای جامع فرمول ساختار نایلون‌ها آشنا می‌شویم.

کاربرد و راهنمای جامع ساختار نایلون

نایلون‌ها به دلیل مشخصه گروه آمیدها در زنجیره ستون فقرات، پلی‌آمید نیز نامیده می‌شود. پروتئین‌هایی مانند نایلون ابریشم که جایگزین آن شده‌اند نیز پلی‌آمید هستند. این گروه‌های آمیدی بسیار قطبی هستند و می‌توانند با یکدیگر پیوند هیدروژنی داشته باشند. از آنجایی که ستون فقراتِ نایلونی بسیار منظم و متقارن است، نایلون‌ها اغلب کریستالی هستند و الیاف بسیار خوبی ایجاد می‌کنند.

ساختار نایلون ۱۱ کاربرد و ویژگی ها:

پلی آمید ۱۱ یا همان نایلون ۱۱ ( PA ) چیست ؟

انواع مختلفی از نایلون به صورت تجاری در دسترس است. محبوب ترین نوع نایلون ۶/۶ و پس از آن نایلون ۶ ، سپس نایلون ۶/۱۲ ، نایلون ۱۱ و نایلون ۱۲ است. نایلون ۶/۶ تعادل بسیار خوبی از خواص را ارائه می دهد و قوی ترین نایلون ها است.

نایلون ۶۶ چیست؟

نایلون ۶۶ یا پلی هگزامتیلن آدیپامید دارای مقاومت کششی، گرمایی و شیمیایی بالایی بوده. به صورت الیاف بسیار مقاوم در صنایع فرش، خودرو، نساجی و قالبگیری بکار می‌رود.

نایلون ۶ چیست؟

نایلون ۶ یا پلی کاپرولاکتم توسط پائول اسکلاک در هنگام بهبود خواص نایلون ۶۶ بوجود آمد. نایلون ۶۶ پلی‌آمیدی نیمه کریستالی است. نایلون ۶ برخلاف دیگر نایلون‌ها و نایلون ۶۶، یک پلیمر تراکمی است که باعث تفاوت ویژگی آن با دیگر نایلون‌ها می‌شود.

شباهت و تفاوت‌ها

یکی از خصوصیات مهم نایلون‌ها مقاومت و سبکی آن‌هاست. این الیاف مصنوعی بر خلاف دیگر الیاف‌ها مقاومت سایشی بالایی دارند و در برابر چروکیدگی مقاوم هستند. ظاهری شبیه پنبه و پشم دارند و از درخشش ابریشمی برخوردارند. پارچه بافته شده از نایلون، رطوبت، هوا و گرما را به خوبی حبس می‌کند.

تفاوت نایلون ۶ و ۶۶ تنها در ساختار آن‌ها وجود دارد. همانطور که می‌دانید نایلون ۶ یک monodic ست که از اسید کاپرولاکتام حاصل می‌شود و نایلون۶۶ یک diadic مشتق از اسید آدیاپیک و هگزامتیلن دی‌آمین است. این تفاوت باعث شده است که نایلون ۶ مقاومت بیشتری در برابر ضربه داشته باشد. همچنین نایلون ۶۶ مقاومت کششی بالاتری دارد ولی به اندازه نایلون ۶ قابل بازیافت نیست. با توجه به موارد گفته شده و براساس کاربرد موردنظر از الیاف نایلون ۶ و نایلون ۶۶ درکاربردهای مختلف استفاده می‌شود.

یکی از آزمون‌های مهم آزمایشگاهی برای تشخیص نایلون ۶ از نایلون ۶۶، آزمون سوختن نایلون است در این آزمایش حدود ۲ یا ۳ گرم پارچه یا نخ خالص انتخاب کرده و به آهستگی به شعله چراغ آزمایشگاهی نزدیک می‌کنیم. نایلون پس از شعله ور شدن بوی کرفس داده، ذوب شده و می‌سوزد و خاکستر آن به صورت پودر سیاه‌ رنگ یا ماده سخت سیاه‌ رنگ باقی می‌ماند. اگر خاکستر به صورت پودر سیاه‌رنگ باشد نمونه از جنس نایلون ۶ و اگر به شکل ماده سخت سیاه‌ رنگ باشد نمونه از جنس نایلون ۶۶ است.

نایلون ۶۶ در یک نگاه

  • کاربرد: الیاف، ترموپلاستیک ها
  • مونومرها: اسید آدیپیک و هگزاماتیلن دیامین
  • بسپارش: پلیمریزاسیون میعانات کاتالیز شده با اسید
  • مرفولوژی: بسیار متبلور
  • دمای ذوب: ۲۶۰oC
  • دمای انتقال شیشه: ۵۰oC

نایلون ۶ در یک نگاه

  • کاربرد: الیاف، ترموپلاستیک ها
  • مونومرها: کاپرولاکتام
  • بسپارش: پلیمریزاسیون دهانه حلقه
  • مرفولوژی: بسیار متبلور
  • دمای ذوب: ۲۱۵oC
  • دمای انتقال شیشه: ۴۰oC

انواع نایلون

  • نایلون ۶ – توسط Paul Schlack ساخته شده است. بوسیله پلیمریزاسیون با باز شدن حلقه تشکیل می شود.
  • نایلون ۵۱۰ – از اسید سباسیک و پنتاماتیلن دی آمین بدست می آید.
  • نایلون ۱۶ – با کمک تجزیه اسید از دینیتریل ها تولید می شود.
  • نایلون ۶۶ – Wallace Carothers نایلون ۶۶ را با استفاده از آمید به ثبت رساند.

 

جمع آوری ضایعات جهت تولید مواد اولیه

جمع‌آوری زباله های قابل بازیافت علاوه بر جلوگیری از آلودگی محیط زیست ، در صورت جدا سازی می‌تواند به عنوان مواد اولیه بسیاری از کارخانجات تولیدی به حساب آید. جمع‌آوری ضایعات پلاستیکی و وارد کردن آن در چرخه تولید می‌تواند علاوه بر ایجاد اشتغال و به کار گیری سرمایه های سرگردان در زمینه تولید برخی محصولات پلاستیکی از قبیل تولید تابلوهای راهنمایی و رانندگی ،‌تولید سطل های زباله و …. استفاده گردد.
مراحل بازیابی ضایعات پلاستیکی بشرح زیر می‌باشد:
1-دسته بندی ضایعات : پس از جمع‌آوری باید ضایعات بر حسب نوع مواد از قبیل پلی پروپیلن و پلی اتیلن و نرمی و سختی دسته بندی گردند.
2-خرد کردن و آسیاب کردن : مواد نرم و مواد سخت باید بطور جداگانه و توسط آسیاب خرد گردند. اندازه ذرات به دست آمده معمولا تغییر می‌نماید و بر اساس شرایط مصرف آن معمولا اندازه ای که مصرف می‌شود دارای اندازه ای کمتر از یک اینچ می‌باشد.
3-شستشو : ذرات به دست آمده از مرحله دوم باید مورد شستشو قرار گیرند ، ذرات سخت را می‌توان در ماشین های شستشوی آبی تمیز نمود به این منظور می‌توان از پودر کربنات سدیم یا پودرهای شوینده معمولی استفاده نمود.
4- آب گیری و خشک کردن: ذرات شستشو شده دارای آب و رطوبت هستند و بنابر این آب آنها باید گرفته شود و در کوره حرارتی رطوبت زدایی شوند.
5-گرانول کردن : برای آماده کردن ذرات آسیابی جهت استفاده در فرایندهای پایین دستی و یا به منظور کامپاوند کردن با مواد دست اول ،‌ ذرات آسیاب شده تمیز باید به شکل گرانول در آیند. اکسترودرهای مورد استفاده جهت گرانول سازی سه نوع هستند که برای PVC یا PET و متفرقه بکار می‌روند.
ماشین مورد استفاده جهت کار بر روی ضایعات ثانویه عبارت از سیستم برش سرد می‌باشد . در مرحله گرانول سازی می‌توان رنگینه ها و یا رنگدانه ها را به پلاستیک افزود. ماشین مورد استفاده جهت کار بر روی ضایعات اولیه سیستم برشی است که به وسیله گاز خنک خواهد شد.

 

دستگاه تولید نایلون دسته دار

دستگاه تولید نایلون دسته دار از تجهیزات مهم است که تقاضای زیادی در بازار دارد و کیفیت ساخت آن برای مصرف کنندگان بسیار مهم است، بازار خرید و فروش دستگاه تولید نایلون دسته دار رونق خوبی داشته و قیمت دستگاه تولید نایلون دسته دار اهمیت زیادی برای خریداران دارد که در انواع مختلف تولید می‌گردد. دستگاه تولید نایلون دسته دار از جمله دستگاه هایی است که برای تولید انواع نایلون به کار می‌رود و در تمامی شرکت‌ها و کارخانه‌های تولید نایلون مورد استفاده قرار می‌گیرد و به جهت تولیدی انبوه و با کیفیت بالا مورد توجه مشتریان است. دستگاه تولید نایلون دسته دار دارای مشخصات فنی و عملکردی بالایی است و از انواع مختلف برخوردار است. دستگاه تولید نایلون دسته دار از جمله دستگاه هایی است که قابلیت تولید هر نوع نایلون با هر نوع کیفیتی را دارا است و برای کاربرد‌های خاص استفاده می‌شود.هر مدل دستگاه تولید نایلون دسته دار کاربرد خاصی دارد و به همین دلیل برای استفاده در مکان های مختلف مناسب است. دستگاه تولید نایلون دسته دار در انواع دستگاه‌های نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک و دستی ساخته می شود و در کنار یکدیگر قرار می گیرد. ظرفیت دستگاه تولید نایلون دسته دار در هر دستگاه به صورت دستی و اتوماتیک محاسبه می شود و می توان گفت که ظرفیت دستگاه تولید نایلون دسته دار، برای یک کارگاه با حجم کار بالا بسیار ضروری است و باید از این دستگاه در مکان‌های مختلف برای تولید استفاده شود.

قیمت دستگاه تولید نایلون دسته دار

از جمله مهمترین انواع دستگاه تولید نایلون دسته دار می توان به دستگاه تولید نایلون دسته دار اتومات، نیمه اتومات و دستی اشاره نمود. ماشین آلات تولید نایلون دسته دار تمام اتومات، نیمه اتومات و دستی به دلیل سرعت در کار و قابلیت هایی نظیر دوخت نایلون، دسته جمع کن، دوخت دو طرفه، دوخت ته دوخت، سوراخ کن اتوماتیک، دسته موزی و غیره ، یکی از بهترین انتخاب ها برای انواع صنایع کوچک و بزرگ می باشد. دستگاه تولید نایلون دسته دار نیمه اتومات مدل‌های مختلفی دارد. در دستگاه تولید نایلون دسته دار نیمه اتومات، دستگاه در حال حرکت بوده و دوخت انجام می شود، این دستگاه از دو غلطک جهت دوخت دسته جات نایلون استفاده می کند. در این روش، دوخت یکنواخت و کیفیت محصول بالا می رود. از این دستگاه تولید نایلون دسته دار نیمه اتومات می توان جهت دوخت لباس، رومیزی، لباس زیر و زیر شلواری استفاده نمود.

فروش دستگاه تولید نایلون دسته دار

مهم ترین کشور های خریدار دستگاه تولید نایلون دسته دار را می توان ایران و ترکمنستان نام برد که هر ساله مقدار زیادی از انواع دستگاه تولید نایلون دسته دار را به این کشور های خریدار دستگاه تولید نایلون دسته دار صادر می کنند. بازار های هدف دستگاه تولید نایلون دسته دار را می توان به صورت عمده در بازارهای اروپایی و آمریکای جنوبی دانست که میزان تقاضای آن ها از سوی کشورهای اروپایی و آمریکایی زیاد می باشد به همین دلیل تاجران زیادی اقدام به صادرات دستگاه تولید نایلون دسته دار می کنند. یکی دیگر از بازارهای صادراتی دستگاه تولید نایلون دسته دار که بسیار پر رونق می باشد بازار ایران می باشد و خریداران این محصول هم از کشور ایران می باشند. این کشور به دلیل موقعیت تجاری خوبی که دارد انواع دستگاه تولید نایلون دسته دار را به طور قابل توجهی از کشور های خارجی وارد می کند. دستگاه‌های تولید نایلون دسته دار به دلیل کیفیت بالا در هنگام تولید و هم چنین فروش نسبتا بالایی که دارد توانسته صادرات پر رونقی داشته باشد و با ارزآوری از این طریق برای ایران و کشورمان ارزآوری خوبی داشته باشد.

انواع دستگاه تولید نایلون دسته دار

مهم ترین انواع دستگاه تولید نایلون دسته دار در بازار، دستگاه تولید نایلون دسته دار دو میل، دستگاه تولید نایلون دسته دار 8 میل، دستگاه تولید نایلون دسته دار 10 میل می باشند. در تولید نایلون دسته دار دو میل، از دو غلطک با سایز‌های متفاوت استفاده شده که این امر موجب استحکام، سرعت و تنوع تولیدات خواهد شد. قیمت دستگاه تولید نایلون دسته دار دو میل از انواع دیگر دستگاه تولید نایلون دسته دار بالاتر می باشد. کارخانه تولید نایلون چند لایه امروزه در کشور یکی از بهترین و بزرگترین کارخانه های تولید دستگاه تولید نایلون چند لایه محسوب می شود و انواع مختلف این دستگاه به بازار عرضه می گردد. این نوع دستگاه دارای ظرفیت تولید بالای بوده و در آن انواع نایلون دسته دار چهار میل، چند میل و انواع چند لایه به بازار ارائه می شود.

تفاوت نایلون و نایلکس

جنس نایلکس خشک بوده که باعث می شود با دست زدن به آن صدای نسبتا زیادی تولید کند همینطور شفافیت نایلون را نداشته و کمی مات تر است اما این خواص باعث شده که نایلکس قدرت تحمل وزن های بسیار بالایی را داشته باشد، به طور مثال تربار ها و میوه فروشی ها و هر صنفی که دارای محصولات سنگین وزن هستند باید از نایلکس استفاده کنند زیرا به هر میزان هم که وزن محصول بالا باشد نایلکس پاره نخواهد شد و تنها کش می آید.

کاربرد نایلون و نایلکس دسته رکابی

بطورکلی از نایلکس دسته رکابی برای حمل بار با وزن بالا استفاده می‌شود از جمله کاربرد آن:

  1. فروشگاه های زنجیره ای مانند کوروش ,رفاه , جانبو و ….
  2. رستوران ها
  3. میوه فروشی ها
  4. سوپرمارکت ها
  5. خشکبار
  6. لباس فروشی ها

نایلکس دسته رکابی، یکی از معروف‌ترین و پرکاربرد‌ترین نایلکس‌هایی است که در کشور ما، وجود دارد. دلیل آن‌هم این است که، نایلکس دسته رکابی مصرف خرید ما از، اکثر فروشگاه‌ها و مغازه‌هایی است که، در طول روز با آن سروکار داریم. پس تمام مغازه داران و فروشگاه‌های موجود در سراسر کشور به این نایلکس نیازمند هستند و به دنبال بهترین قیمت خرید نایلکس دسته رکابی برای تامین نایلکس خود هستند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *